RSS

joi, 4 martie 2010

Ficatei de pasare in sos de vin picant


 Ingrediente:
1/2 kg de ficatei de pasare
1 pahar de vin alb
1 ceasca mare de ulei
sare
piper macinat
cimbru
usturoi pisat
1 pahar suc de rosii

Mod de preparare:
Se spala ficateii si se curata de pielite, apoi se pun cu o ceasca de ulei intr-o cratita emailata. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat se face un sos picant din: usturoi pisat, frecat bine cu sos in care s-au preparat ficateii, sare, piper macinat si un pahar de vin alb. Se parfumeaza cu cimbru si se rastoarna peste ficatei. Zece minute inainte de a trage cratita de pe foc, se adauga un pahar mic de suc de rosii, putin indulcit. Se scade totul pe foc mic, dupa care se rastoarna pe un platou si se serveste cu cartofi fierti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu