joi, 4 martie 2010
Ardei capia in aluat
Ingrediente:
8 ardei
100 g branza dulce
100 g branza de burduf
2 linguri de marar tocat
1 lingura de smantana
1 lingura de unt
1 ou crud
3 linguri de faina
1 ceasca de ulei
sare
1 ceasca de lapte dulce
Mod de preparare:
Se curata ardeii de seminte, se spala in apa rece si se pun pe un prosop curat sa se scurga bine.
Intr-o farfurie adanca se amesteca branza dulce cu branza sarata sau de burduf, apoi se omogenizeaza bine. Peste amestec se sparge un ou, se omogenizeaza, se pune peste amestec marar verde tocat fin, o lingura de genizeaza pasta si se potriveste de sare. Dupa gust, se poate pipera usor.
Se face un aluat din ou, faina si lapte, se omogenizeaza, se trec ardeii prin aluat si se prajesc in ulei. Inainte de a-i pune la prajit, ardeii se turtesc usor. Cand s-au rumenit frumos, ardeii se scot pe un platou, se lasa sa se raceasca putin si se servesc taiati felii rotunde sau pe lungul ardeiului. Amestecul de branza si aluatul se sareaza dupa gust.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu