RSS

joi, 4 martie 2010

Ficatei de pasare cu sos de ciuperci


 Ingrediente:
1/4 kg ficatei de pasare
2 linguri de unt
200 g de ciuperci
2 pahare de vin alb
1 cana de supa
verdeata tocata
sare
piper macinat

Mod de preparare:
Se curata ficateii de pielite, se spala in apa rece si se dau in clocot 5 minute, dupa care se scurg si se pun intr-o cratita emailata, impreuna cu o lingura de unt si supa de zarzavat sau de carne, si se lasa sa scada acoperit. Cand ficatul se poate consuma, se adauga sarea si un pahar mic de vin alb.
Separat se pregatesc ciupercile, care se spala, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita separata cu o lingura de unt si putina sare. Se acopera cratita si se lasa sa scada la foc mic. Cand s-au inmuiat, se adauga piper macinat si un pahar mic de vin alb; verdeata tocata se adauga cu 10 minute inainte de a lua cratita de pe foc. Se scot ficateii pe o farfurie mare, se acopera cu sos de ciuperci si cu sosul in care s-au preparat si se serveste totul cald.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu