duminică, 18 aprilie 2010
Budinca de mere
Ingrediente:
8 - 10 mere
400 ml lapte cald
1/2 franzela
200 g unt
4 oua
10 nuci macinate
4 linguri de zahar tos
vanilie sau rom
praf de sare
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos, si se lasa, stropite cu o lingura de rom, la rece. Franzela se taie felii groase, se opareste cu lapte clocotit, se parfumeaza cu vanilie si se lasa sa se raceasca.
Separat se face o crema din unt, trei linguri de zahar si patru galbenusuri. Crema se amesteca cu feliile de mar si cu feliile de franzela, se pun intr-un vas adanc si se acopera compozitia cu albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza compozitia, apoi budinca se va introduce in cuptorul cald, unde se va coace in jumatate de ora.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu