duminică, 18 aprilie 2010

Budinca de mere

Ingrediente:
8 - 10 mere
400 ml lapte cald
1/2 franzela
200 g unt
4 oua
10 nuci macinate
4 linguri de zahar tos
vanilie sau rom
praf de sare

Mod de preparare:
 Se curata merele de coaja si de seminte, apoi se taie felii groase de 1 cm. Se acopera cu zahar tos, si se lasa, stropite cu o lingura de rom, la rece. Franzela se taie felii groase, se opareste cu lapte clocotit, se parfumeaza cu vanilie si se lasa sa se raceasca.
 Separat se face o crema din unt, trei linguri de zahar si patru galbenusuri. Crema se amesteca cu feliile de mar si cu feliile de franzela, se pun intr-un vas adanc si se acopera compozitia cu albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza compozitia, apoi budinca se va introduce in cuptorul cald, unde se va coace in jumatate de ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu