RSS

duminică, 11 aprilie 2010

Budinca de taitei cu carne


Ingrediente:
500 g carne tocata
300 g taitei
2 linguri de bulion
1 cana de supa
2 oua
verdeata tocata
2 linguri de unt
sare
piper

Mod de preparare:
Se curata carnea de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Se caleste cu o lingura de unt, se amesteca cu bulion, sare, piper macinat si verdeata tocata marunt. Amestecul se omogenizeaza cu un ou crud si se lasa in farfurie. Separat se fierb taiteii 30 min in apa cu sare, se scot si se spala cu apa rece, dupa care se scurg bine. Se unge o forma cu unt, se pune un strat de taitei, se aseaza carnea, apoi restul de taitei se amesteca cu un ou batut spuma si o cana cu supa si se toarna peste budinca. Se coace la foc potrivit o ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se taie felii groase si se serveste calda, asortata cu legume de sezon.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu