RSS

vineri, 5 martie 2010

Salata de heringi


Ingrediente:
2 heringi desarati
1 ceapa
1 ceasca de ulei
1/2 lamaie
masline
o felie de paine
sare

Mod de preparare:
Heringii se desareaza, se curata de oase, se dau prin masina de tocat si se pun intr-un castron adanc. Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie si se amesteca usor, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, frecata cu sare si spalata in apa rece. Peste amestec se pune o felie de paine inmuiata in lapte dulce sau in apa rece, dupa care se omogenizeaza cu o lingura de lemn. Uleiul se adauga treptat si se amesteca intr-un singur sens. Cand amestecul arata ca o pasta omogena, se pune pe un platou, se garniseste cu jumatati de masline si se lasa la rece o ora inainte de a se servi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu