sâmbătă, 10 iulie 2010
Budinca de mere cu pesmet
Ingrediente:
1 kg de mere
200 g zahar
100 g stafide
50 g unt
50 g pesmet
2 oua
1 lingura de rom
scortisoara
sare
Mod de preparare:
Merele se spala in apa rece, apoi vor fi tinute o ora in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si de seminte. Sarea nu lasa merele sa isi schimbe culoarea cand vin in contact cu aerul. Se dau pe razatoare si se amesteca cu o crema obtinuta din: doua linguri de unt frecat cu 200 g de zahar, pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie.
Peste crema se adauga albusurile batute spuma si stafidele, macerate cu o lingura de rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pisata, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut.
Compozitia se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se raceste in forma si se taie felii groase.
retete,culinare,online,apetisante,bucate,romanesti
Budinci
Budinca de vin
Ingrediente:
150 g zahar
250 ml vin rosu
200 g fructe din dulceata
200 g frisca
6 oua
4 linguri de pesmet
scortisoara
Mod de preparare:
100 g de zahar se freaca cu sase galbenusuri pana cand amestecul devine o crema spumoasa. Se amesteca in crema trei linguri de pesmet si albusurile batute spuma.
Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu o lingura de pesmet si apoi se toarna crema. Se introduce forma in cuptorul incins si se coace timp de 45 de minute. Vinul se fierbe cu zahar si scortisoara, apoi se toarna fierbinte peste budinca taiata felii groase. Se garniseste cu fructe din dulceata, se acopera feliile de budinca cu frisca. Se serveste imediat
150 g zahar
250 ml vin rosu
200 g fructe din dulceata
200 g frisca
6 oua
4 linguri de pesmet
scortisoara
Mod de preparare:
100 g de zahar se freaca cu sase galbenusuri pana cand amestecul devine o crema spumoasa. Se amesteca in crema trei linguri de pesmet si albusurile batute spuma.
Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu o lingura de pesmet si apoi se toarna crema. Se introduce forma in cuptorul incins si se coace timp de 45 de minute. Vinul se fierbe cu zahar si scortisoara, apoi se toarna fierbinte peste budinca taiata felii groase. Se garniseste cu fructe din dulceata, se acopera feliile de budinca cu frisca. Se serveste imediat
retete,culinare,online,apetisante,bucate,romanesti
Budinci