vineri, 5 martie 2010
Legume de sezon la cuptor
Ingrediente:
200 g fasole verde
200 g mazare boabe
1 conopida mica
1 varza alba mica
1 ceasca de orez
sare
piper
4 rosii
1 ceasca de ulei
4 oua
1 cana supa de zarzavat
Mod de preparare:
Se curata legumele, se pun la fiert in apa calda cu sare si se scot dupa un sfert de ora. Se scurg si se pun intr-o forma unsa cu ulei mult. Se sareaza, se pipereaza dupa gust, se amesteca cu orezul fiert pe jumatate, apoi se acopera cu cele patru oua batute spuma. Se misca usor amestecul cu furculita, apoi se adauga o cana de supa de zarzavat, dupa care se introduce forma in cuptorul cald unde se tine o ora. Se scoate cand budinca s-a rumenit, se taie cat e calda, se acopera cu smantana si se serveste imediat. Mancarea se orneaza u felii de rosii bine coapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu