RSS

duminică, 19 decembrie 2010

Iofcale


Ingrediente: 
500 g faina
3 oua
3 jumatati de coaja de ou cu apa
sare


Mod de preparare:
  Se pune faina intr-un castron impreuna cu un praf de sare. Se spala ouale, se sparg peste faina, se adauga apoi trei jumatati de coaja de ou pline cu apa, si framanta un aluat tare. Se framanta timp de 15 minute, astfel incat, la final, aluatul sa nu se lipeasca de planseta sau de mana.
 Aluatul se taie in mai multe parti, se intinde o foaie subtire pe o planseta din lemn, se lasa sa se usuce timp de un sfert de ora, dupa care se taie romburi cu latura de 3 centimetri, care vor ramane in continuare pe planseta.
 Dupa ce s-au uscat, se vor pune la fiert in apa clocotita. Se va amesteca usor in vasul in care acestea sunt puse la fiert. Dupa ce au trecut 10 minute, se scot si se pregatesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu