RSS

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Budinca de taitei dietetica


Ingrediente:
300 g taitei
300 g carne de vaca
2 linguri de bulion
2 oua
2 linguri de unt
1 pahar cu supa
100 g cascaval
sare

Mod de preparare
Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se spumuieste si se continua fierberea pana cand carnea se poate consuma. Se scurge, se raceste si se toaca marunt, apoi se sareaza putin si se amesteca cu doua linguri de bulion. Taiteii se pun la fiert in apa care clocoteste, se lasa la foc potrivit 30 min, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg. Intr-o forma unsa cu o lingurita de unt, se toarna jumatate din cantitate de taitei, se pune carnea si se acopera cu restul de taitei. Se bat ouale spuma, se amesteca cu un pahar de supa, se sareaza si se toarna peste budinca. Restul de unt se pune deasupra, apoi se introduce forma in cuptorul cald si se coace o ora, la foc potrivit. Budinca se serveste calda, cu legume sote sau cu salate de sezon, acoperita cu un strat de cascaval ras.

Budinca picanta

Ingrediente:
1 kg cartofi fierti in coaja
2 linguri de unt
200 g telemea
250 ml de smantana
3 oua fierte tari
5-6 catei de usturoi
verdeata tocata fin
sare

Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se taie felii groase ssi se aseaza intr-o forma unsa cu unt. Se stropesc cu ulei cat sunt calzi si se asorteaza cu usturoi taiat felii subtiri, branza telemea si feliute de ou fiert tare. Se termina cu felii de cartofi, se acopera cu o cana de smantana sarata si piperata dupa gust. Verdeata tocata se pune in strat subtire, alaturi de usturoi si oua. Forma se introduce in cuptorul incalzit si se tine 45 minute, dupa care se scoate si se lasa budinca sa se raceasca.
Se serveste taiata felii groase, cu salate de sezon.