RSS

sâmbătă, 20 martie 2010

Omleta cu sos de ceapa


Ingrediente:
4 oua
1 ceapa mare
150 ml lapte dulce
150 ml ulei
1 lingurita de bulion
1 lingurita de faina
piper macinat
sare

Mod de preparare:
 Se toaca cepa marunt si se pune jumatate din cantitatea de ulei sa se caleasca. Se picura apa din cand in cand, se lasa sa se inmoaie bine, dupa care se coloreaza cu o lingurita de bulion si se scade pe foc mic pana cand ceapa nu mai are sos.
 Separat se face o omleta simpla, se pune pe un platou si se toarna deasupra ceapa calita. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust. La fel se procedeaza si cu omleta, inainte de a fi prajita. Cand este gata, omleta se ruleaza si se taie felii groase.
 Se serveste calda langa castraveti murati sau legume de sezon.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu