RSS

duminică, 11 iulie 2010

Clatite cu apa minerala sau sifon


Ingrediente: 
500 ml apa minerala sau sifon
1 cana de faina
1 ou intreg
un praf de sare


Mod de preparare:
  Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata putin cate putin. Se mai adauga faina, se subtiaza iar cu apa minerala si se continua operatia pana cand se termina faina si apa minerala. Se amesteca cu o lingura din lemn, pentru a se omogeniza bine, se mai adauga un praf de sare. Vasul se tine la rece o ora inainte de prajirea clatitelor.
 Se unge o tigaie (folosita in bucatarie doar in acest scop) cu doua picaturi de ulei, dupa care se rastoarna aluat de clatite cat sa acopere fundul tigaii. Se coace pe o parte, dupa care se intoarce clatita, se mai tine un minut si se pune pe o farfurie intinsa. Clatitele se coc la foc iute. Din compozitia data rezulta zece clatite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu