RSS

sâmbătă, 10 iulie 2010

Budinca de mere cu pesmet


Ingrediente:
1 kg de mere
200 g zahar
100 g stafide
50 g unt
50 g pesmet
2 oua
1 lingura de rom
scortisoara
sare

Mod de preparare:
  Merele se spala in apa rece, apoi vor fi tinute o ora in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si de seminte. Sarea nu lasa merele sa isi schimbe culoarea cand vin in contact cu aerul. Se dau pe razatoare si se amesteca cu o crema obtinuta din: doua linguri de unt frecat cu 200 g de zahar, pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie.
 Peste crema se adauga albusurile batute spuma si stafidele, macerate cu o lingura de rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pisata, apoi se adauga pesmetul proaspat cernut.
 Compozitia se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor la foc potrivit, timp de 45 de minute. Se raceste in forma si se taie felii groase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu