miercuri, 24 martie 2010

Sufleu cu smatana

Ingrediente:
6 oua
200 ml smantana
4 linguri de zahar
1 lingura de unt
1 lingura de faina

Mod de preparare:
 Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma cu patru linguri de zahar. Amestecul se ingroasa cu o lingura de faina presarata si se subtiaza cu smantana. Amestecul omogenizat bine se pune intr-o forma unsa, se acopera cu albusul batut spuma tare si se introduce forma in cuptorul incins, pentru o jumatate de ora.
 Sufleul se coace la foc iute si se taie felii numai dupa ce s-a racit putin.
Ingrediente:
10 mere acrisoare
6 albusuri
1/2 lamaie
4 linguri de zahar pudra





Mod de preparare:
 Se curata merele de coaja, se taie felii subtiri si se pun sa fiarba acoperite cu apa. Se fierb impreuna cu semintele, care ajuta sa se lege ca o marmelada. Merele se acresc cu zeama de la o jumatate de lamaie si se parfumeaza cu coaja de lamaie. Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se trece amestecul prin sita. Peste amestec se pun albusurile batute spuma tare cu patru linguri de zahar pudra. Sufleul se pune intr-o forma unsa cu unt si se introduce in cuptorul incins, pentru o jumatate de ora. Se serveste cald, presarat cu zahar pudra.

Sufleu de fructe

Ingrediente:
10 oua
500 ml smantana
1 kg de fructe de sezon
6 biscuiti pisati
zahar

Mod de preparare:
 Se dau biscuitii pe razatoare mica, se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu galbenusurile batute bine si cu smantana in care s-a ras coaja de la jumatate de lamaie. In smantana se adauga zahar, dupa gust. Fructele, de preferinta cirese, visine sau caise, se spala, se curata de samburi si codite, se scurg si se pun in forma unsa cu unt. Peste fructe se aseaza amestecul preparat mai inainte si totul se acopera cu albusurile batute tare. Se introduce forma in cuptorul incins si se coace timp de jumatate de ora la foc iute. Se poate servi cald.

Sufleu din dulceata de fructe

Ingrediente:
6 biscuiti fini
250 ml lapte dulce
4 oua intregi
20 g zahar tos
6 linguri de sirop de dulceata
coaja de lamaie

Mod de preparare:
 Se aseaza biscuitii pe fundul unei forme de sticla incasabila, se acopera cu o cana de lapte clocotit in care s-a ras coaja de la o lamaie si s-au batut bine cele patru galbensuri. Forma se lasa deasupra unei oale cu apa clocotita sa stea o jumatate de ora, apoi se acopera cu patru albusuri batute spuma tare, in care s-a amestecat sirop de dulceata. Amestecul se misca usor si se introduce forma in cuptorul bine incins, pentru o jumatate de ora.
 Sufleul se serveste cald si se coace la foc iute, pentru ca albusul sa nu cada. Se serveste cu fructe din dulceata alaturi.