miercuri, 24 martie 2010

Sufleu din dulceata de fructe

Ingrediente:
6 biscuiti fini
250 ml lapte dulce
4 oua intregi
20 g zahar tos
6 linguri de sirop de dulceata
coaja de lamaie

Mod de preparare:
 Se aseaza biscuitii pe fundul unei forme de sticla incasabila, se acopera cu o cana de lapte clocotit in care s-a ras coaja de la o lamaie si s-au batut bine cele patru galbensuri. Forma se lasa deasupra unei oale cu apa clocotita sa stea o jumatate de ora, apoi se acopera cu patru albusuri batute spuma tare, in care s-a amestecat sirop de dulceata. Amestecul se misca usor si se introduce forma in cuptorul bine incins, pentru o jumatate de ora.
 Sufleul se serveste cald si se coace la foc iute, pentru ca albusul sa nu cada. Se serveste cu fructe din dulceata alaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu