duminică, 18 aprilie 2010

Budinca de orez

Ingrediente:
1 l lapte rece
200 g orez
4 oua
1/2 lamaie
2 linguri de pesmet
1 lingura de unt
zahar
vanilie

Mod de preparare:
 Se spala orezul in mai multe ape reci si se pune intr-o cratita emailata, acoperit cu apa calda. Se lasa sa dea cateva clocote, se scurge apa si se pune peste orez lapte dulce, nefiert. Se fierbe la foc mic timp de 45 de minute, cu un praf de sare si o lingura de zahar. Cand amestecul incepe sa forfoteasca, se adauga restul de zahar si se ia cratita de pe foc. Se raceste intr-o cratita mai mare cu apa rece, se adauga patru galbenusuri pe rand, se rade deasupra coaja de la jumatate de lamaie, se parfumeaza cu zahar vanilinat si se amesteca totul cu albusurile batute spuma. Se unge o forma rotunda cu o lingura de unt si se tapeteaza cu pesmet, se rastoarna orezul si se introduce forma in cuptorul cald. Se coace la foc potrivit timp de 45 de minute, se raceste in forma si se pudreaza cu zahar pudra.
 Se poate orna cu sirop de fructe, cu dulceata sau cu sadou de vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu