marți, 23 martie 2010

Sufleu de varza

Ingrediente:
1/2 varza alba
4 oua
200 ml ulei
250 ml lapte dulce
1 lingura de bulion
1 lingura de unt
piper macinat
sare

Mod de preparare:
 Se spala varza, se toaca fideluta, se pune intr-o cratita de ulei sa se inmoaie, iar cand este gata, se sareaza si se condimenteaza cu piper macinat. Varza se poate colora cu o lingurita de bulion. Se subtiaza cu lapte dulce, se amesteca incet cu cele patru galbenusuri si la urma cu albusurile batute spuma tare. Amestecul se potriveste de sare si se rastoarna intr-o farfurie unsa cu unt. Se tine la cuptor 45 de minute. Cuptorul trebuie incins bine, apoi foc se lasa mai mic.
 Sufleul este un preparat care ramane aspectuos atata vreme cat se coace frumos si nu se lasa. Elementul decisiv este albusul, care trebuie batut bine, la foc foarte mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu