sâmbătă, 13 martie 2010

Sos picant din rosii

Ingrediente:
5 kg de rosii
500 g zahar
1 pahar de otet
1 ceasca de ulei
1 lingurita de boia dulce de ardei
1 crenguta de cimbru
piper boabe
sare

Mod de preparare:
  Se spala rosiile, se rup in doua, si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune intr-un vas mare si se da in cateva clocote, cu o ceasca de ulei si o lingura de sare.
 Separat se amesteca boia de ardei cu zaharul, un pahar de otet, piper boabe si o crenguta de cimbru. Se pun toate in sucul de rosii si se cotinua fierberea jumatate de ora. Sosul obtinut, gustos si picant, se pune cald in sticle si se leaga cu celofan.
Sticlele se pastreaza peste iarna la loc uscat. Se serveste langa friptura de pasare, sau langa omlete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu