sâmbătă, 13 martie 2010

Sos picant pentru peste

Ingrediente:
2 linguri de unt
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
1 ceapa
1 lingura de faina
1 pahar de vin alb
1 foaie de dafin
1 lingura de otet

Mod de preparare:
  Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda, si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se raceste si se trece prin sita, apoi se amesteca cu un sos alb facut din: unt, faina si un pahar de vin alb. Sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se subtiaza cu o lingura de otet si se fierbe cu o foaie de dafin zece minute. Se ia cratita de pe foc si se raceste sosul, care se pune peste sosul de legume. Se amesteca bine si se serveste langa peste rasol sau langa peste prajit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu