Ingrediente:
1/2 kg cartofi
1 ceapa de apa
1 lingura de mustar
1/2 kg de spanac
patrunjel verde tocat
1 ceasca de ulei
1 galbenus crud
3 oua fierte tari
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot cand coaja crapa usor. Se curata calzi, se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei si se pun in salatiera.
Se pregateste maioneza din galbenusul crud, mustarul si uleiul adaugat picatura cu picatura. Peste cartofi se pune ceapa tocata, apoi se amesteca usor. Maioneza se coloreaza cu zeama de spanac. Spanacul se da prin masina de tocat, se strange zeama intr-un ibric si se pune la fiert pana cand ramane o lingura, apoi se adauga peste maioneza, se amesteca repede si se pune maioneza peste cartofi. Salata se orneaza cu felii de ou de fiert tare, se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Salata se tine la rece timp de o ora, dupa care se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu