vineri, 5 martie 2010

Salata de cartofi cu ceapa

Ingrediente:
1/2 kg cartofi
1 ceapa de apa
1 scrumbie sarata
2 oua fierte tari
1 telina mijlocie
1 lingurita de mustar
otet
sare
1 ceasca de ulei
masline

Mod de preparare:
Legumele se spala cu peria si se pun la fiert in apa calda cu sare. Se scot cand sunt gata, se curata de coaja, se taie in forma de cuburi si se pun in salatiera. Se amesteca cu pestele fara oase si taiat felii, cu ouale tocate marunt, cu ceapa taiata felii si frecata cu sare, spalata in apa rece si bine scursa si cu jumatati de masline fara samburi. Amestecul se omogenizeaza si se pune peste sosul facut din: o lingurita de mustar, frecat cu o lingurita de otet, ulei pus putin cate putin, sare si piper macinat. Sosul se toarna peste legume, se amesteca incet si se pune salatiera la rece. Salata se serveste in aceeasi zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu