vineri, 5 martie 2010

Salata de cartofi cu sunca

Ingrediente:
1/2 kg cartofi
200 g sunca
1 morcov
1 sfecla rosie
1 ceapa
3 castraveti murati
2 galbenusuri
1/2 lamaie
sare
verdeata tocata
masline
1 cana de ulei

Mod de preparare:
Cartofii si morcovul se spala si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand sunt gata, se scot, se curata si se taie felii subtiri cat sunt calzi. Se stropesc cu ulei. Din doua galbenusuri crude, o lingura de mustar, zeama de la jumatate de lamaie si o cana mare de ulei se face o maioneza groasa, care se lasa deoparte.
Sfecla, fiarat separat, se curata si se taie ca restul legumelor; se pune in salatiera dupa ce s-a racit. Se adauga ceapa tocata marunt, o data cu castravetii curatati de coaja si taiati felii subtiri. Legumele se amesteca bine, se sareaza dupa gust si se adauga peste ele sunca taiata marunt. Se leaga amestecul cu maioneza, se pune in salatiera, se orneaza totul cu jumatate de masline si sa lasa salata la rece doua ore inainte de a fi servita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu