joi, 4 martie 2010

Rosii umplute cu pateu de ficat sau ficatei de pasare

Ingrediente:
6-8 rosii bine coapte
6 ficatei de pasare sau 100  g pateu de ficat
1 ou fiert tare
miezul la 2 rosii
sare
piper macinat
1 lingura de unt topit
marar tocat

Mod de preparare:
Rosiile se spala si cu un cutit se golesc de miez. Se lasa sa se scurga, timp in care se pregateste amestecul de pateu de ficat, frecat cu unt inmuiat pe foc, cu oul sfaramat cu furculita, miezul de la doua rosii si verdeata tocata marunt. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se omogenizeaza si apoi se umple rosiile care se aseaza pe un platou, asorteaza cu frunze de salata verde si felii de ou fiert tare, se tin la rece o ora, dupa care se pot servi.
Ficateii de pasare pot inlocui pateul de ficat. Se fierb si se taie in felii subtiri, dupa care se face amestecul cu restul ingredientelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu