joi, 4 martie 2010

Rosii portugheze

Ingrediente:
6-8 rosii
300 g peste desarat si fara oase
2 linguri de verdeata tocata marunt
1 lingura de unt
100 g de cascaval
1 cana de lapte
3 felii de franzela
sare
piper

Mod de preparare:
Se spala rosiile, se taie capacele si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Se lasa sa se scurga pana cand se pregateste umplutura.
Se rumenestea painea in unt, se faramiteaza cu mana si se pune intr-o farfurie adanca. Peste ea se pune pestele desarat si fara oase, tocat marunt. Se amesteca usor, apoi se adauga miezul de la o rosie, verdeata tocata marunt si o ceasca de lapte dulce. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se umplu cu acesta rosiile care se aseaza pe un platou de sticla uns cu unt. Se rade cascavalul deasupra rosiilor, se introduce forma in cuptorul incins si se tine pana cand rosiile se inmoaie usor. Se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu