Ingrediente:
6-8 rosii mijlocii bine coapte
2 vinete
1 ceasca de ulei
sare
1 ceapa mica
1 lingura de smantana sau 1 lingura de maioneza
Mod de preparare:
Se coc vinetele la foc iute, se curata de coaja si se scurg timp de o jumatate de ora. Se toaca marunt cu un cutit de lemn, se pun intr-un vas adanc si se freaca cu uleiul adaugat picatura cu picatura. Se sareaza putin dupa gust si se adauga ceapa tocata marunt. Ca sa-si piarda din tarie, ceapa se freaca cu sare si se clateste cu apa rece, apoi se stoarce in mana. Cand amestecul este gata se adauga o lingura de smantana sau de maioneza si se omogenizeaza. Se umple rosiile cu salata astfel pregatita si se tin la rece o ora. Se servesc in aceeasi zi, asezate pe un platou ornat cu felii de ou fiert si frunze de salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu