miercuri, 3 martie 2010

Frigarui la rece

Ingrediente:
6 painiti rotunde invelite in staniol
furculite speciale pentru frigarui
250 g sunca slaba
2 rosii mari
1 castravete murat
1 salata verde
4 oua fierte tari
250 g de friptura de pasare sau de porc
2 rinichi prajiti
200 g de cascaval
6 ficatei de pasare

Mod de preparare:
Se invelesc painitile sau chiflele mai mari in stanion si se aseaza pe farfurii mici sau pe o farfurie mai mare, in mijlocul mesei. Cand se servesc, chiflele se dezvelesc si se consuma alaturi de frigarui.
Frigaruile se pregatesc din resturi de friptura, salam, slanina afumata, jambon, ficat prajit, asortate pe frigarui cu legume de sezon, cu frunze de salata verde si cu muraturi.
Se taie sunca, friptura, rinichiul, ouale decojite si castravetele murat in felii groase de 1 cm. Se insiruie feliile pe furculite, alternandu-se cu frunze de salata verde si felii de rosii (in sezon). Cand frigaruile sunt pregatite astfel. se infing in painite, se aseaza pe un platou mare, apoi se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu