vineri, 1 octombrie 2010
Clatite cu umplutura dulce
Ingrediente:
500 ml lapte
200 g branza dulce
250 ml smantana
1 ou
3 linguri de zahar
faina
ulei
sare
coaja de lamaie
Mod de preparare:
Se sparge oul, se pune faina deasupra si se amesteca usor, se subtiaza cu lapte turnat incet din care se face un aluat subtire, in care se rade coaja de lamaie si se adauga putin praf de sare.
Se coc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei, se scot pe o farfurie si se lasa pana cand se pregateste umplutura astfel: branza de vaci se amesteca intr-o farfurie cu zahar, se omogenizeaza cu o furculita, se parfumeaza cu putina coaja de lamaie apoi se umplu clatitele, prin rulare. Clatitele astfel umplute se pun intr-o forma unsa cu unt, se acopera cu smantana si se introduc la cuptor. Clatitele vor sta la rumenit timp de 30 de minute, dupa care se scot, si se servesc calde, direct din forma in care au fost asezate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu