vineri, 2 aprilie 2010
Budinca de legume
Ingrediente:
1 kg de legume de sezon
350 ml lapte dulce
100 g cascaval ras
2 oua intregi
2 linguri de smantana
3 linguri de unt
sare
Mod de preparare:
Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg si se sfarama bine cu o furculita. Se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu un sos alb. Cand sosul devine cald se va ingrosa cu doua galbenusuri, apoi se toarna peste legume. Amestecul se omogenizeaza si se subtiaza cu doua linguri de smantana. Se acopera totul cu albusurile batute spuma, se amesteca usor, apoi compozitia se va turna intr-o forma unsa cu unt. Se acopera cu cascaval ras si se rumeneste in cuptorul cald timp de 45 de minute.
Se poate servi calda.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu