duminică, 19 decembrie 2010

Prepararea Carnatilor

 Carnatii se pregatesc din carne de porc tocata in amestec cu carne de vita sau de oaie. Se curata carnea de pe os, se spala, se trece prin masina de tocat si se pune intr-un vas adanc. Se sareaza, se pipereaza si se ardeiaza cu ardei iute pisat marunt, apoi se amesteca cu slanina tocata marunt si zeama de usturoi pisat. Se pune apa rece peste amestec, se omogenizeaza timp de 10 minute, dupa care se umplu intestinele bine spalate si curatate de grasime.

 Intestinele se cumpara sau se folosesc cele din porc(se rad cu lama cutitului, se tin in apa rece timp de cateva ore pentru a pierde mirosul, apoi se sareaza si se pastreaza asasa timp de o zi). Sarea are calitatea de a intari intestinele, lucru necesar pentru ca in timpul umplutului sa nu se rupa.

3 comentarii:

  1. Salut! Ma impresionat mult Site-ul tau, sa ma contactezi daca ai dori sa facem schimb de linkuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. am rasfoit tot ce contine blogul tau. felicitari! este de mare ajutor ceea ce faci

    RăspundețiȘtergere
  3. au am pus blogul tau la lista de mea bloguri pune-mi linkul la Lista ta de bloguri!

    RăspundețiȘtergere