sâmbătă, 2 octombrie 2010

Rulada cu ciocolata

Ingrediente: 
BLAT:
6 oua
6 linguri de zahar
2 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 lingura de unt
1/2 pahar sirop legat
CREMA:
3 linguri de cacao
2 linguri de unt
250 g lapte praf
250 g zahar
10 nuci tocate marunt
2 linguri de rom


Mod de preparare:
  Se spala ouale, se sterg cu un prosop curat si se sparg, separandu-se galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare intr-un recpient, se adauga apoi galbenusurile, pe rand, se bate amestecul cu zaharul adaugat treptat si cu faina(presarata putin cate putin). Cand amestecul sta lipit de tel, se adauga cacaua cernuta, se omogenizeaza amestecul si se introduce compozitia in cuptor sa se coaca, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace timp de cinci minute la foc viu, apoi inca 15 minute la foc mic. Se scoate aluatul si se rastoarna pe un prosop umed, care se ruleaza incet si se lasa sa se raceasca.
 Separat se pregateste crema de ciocolata: se cerne o cana de lapte praf intr-o cratita mai mare impreuna cu trei linguri de cacao. Se amesteca bine, pentru a se omogeniza si sa nu faca cocoloase cand se toarna siropul fierbinte, care se pregateste dintr-o cana plina de zahar si un pahar de apa. Siropul se toarna fierbinte peste lapte si cacao, se amesteca, se ingroasa pe foc, apoi se trage vasul si se pun nuci tocate si doua linguri de unt.Se parfumeaza cu rom. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se deruleaza aluatul si se unge cu crema. Se ruleaza la loc si se pune pe un platou. Se taie si se imbraca cu restul de crema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu