vineri, 1 octombrie 2010

Coltunasi cu visine

 Ingrediente: 
500 g visine
300 g zahar
250 ml smantana
1 cana smantana
1 ou
faina cat cuprinde





Mod de preparare:
  Se sparge oul, se adauga o jumatate de coaja plina cu apa rece, se amesteca, se pune putina sare si se cerne deasupra faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se intinde imediat sub forma de foaie. Se taie foaia in patrate cu latura de 4 cm, se pune umplutura pe un colt, se lipesc patratele in triunghi.
 Se curata fructele de codite si de samburi, dupa ce s-au spalat in mai multe ape reci. Se amesteca cu zahar tos si se pun pe o strecuratoare sa stea jumatate de ora. Siropul obtinut se fierbe pe foc mic timp de 15 minute, apoi se amesteca intr-o farfurie mare, cu o cana de smantana.
 Se fac coltunasi din aluatm apoi se umplu cu visine scurse si se fierb in apa fierbinte. Se scot si se acopera cu smantana. Se servesc imediat(calzi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu