miercuri, 14 iulie 2010

Clatite provensale

Ingrediente:
500 g faina
500 ml lapte
200 g friptura de porc
200 g ficate de pasare
2 linguri de verdeata tocata
1 ou
6 - 8 clatite
sare
piper macinat

Mod de preparare:
 Se pregatesc 6 - 8 clatite dintr-un ou, 500 g faina, 500 g lapte si un praf de sare.
 Se toaca carnea cu un cutit ascutit si se amesteca cu ficatul de pasare fiert inainte si tocat marunt. Amestecul se leaga cu un ou crud, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se coloreaza cu verdeata tocata fin, apoi se umplu clatitele.
 Dintr-un ou crud, sase linguri de faina cernuta proaspat si o cana de lapte, se fac clatite intr-o tigaie unsa cu ulei, se scot pe o farfurie si se umplu amestecul cu carne. Clatitele se ruleaza si se pun intr-o forma unsa din belsug cu ulei sau cu unt. Se introduce forma in cuptor, se aprinde focul si se lasa timp de 30 de minute la foc viu. Clatitele se acopera cu un sos alb picant sau cu sos de rosii. Se scot cand s-au rumenit putin si se servesc calde sau fierbinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu