joi, 22 aprilie 2010

Budinca rosie ( Budinca de visine )

Ingrediente:
400 g dulceata visine
400 ml lapte clocotit
100 g unt
200 ml vin rosu
1 franzela
2 linguri zahar farin
2 linguri zahar tos

Mod de preparare:
 Se taie franzela felii potrivit de groase, care se prajesc in unt. Se aseaza un strat de felii pe fundul unei forme unse cu unt, peste care se toarna jumatate din cantitatea de lapte clocotit. Peste feliile de franzela se pune un strat de dulceata de visine. Se pune alt strat de felii de franzela, apoi un strad de dulceata si se incheie cu felii de franzela oparite cealalta jumatate din laptele clocotit. Inainte de a introduce budinca in cuptor, se acopera cu un pahar de vin rosu, bine indulcit. Budinca se tine in cuptorul fierbinte timp de o ora, apoi se scoate si se lasa la racit putin.
 Se serveste taiata felii, pudrata cu zahar farin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu