duminică, 18 aprilie 2010

Budinca de portocale

Ingrediente:
2 portocale
200 g gem portocale
100 g unt
250 g faina
100 ml smantana
1 ou
4 linguri de pesmet
1 lingura de otet
esenta de rom
praf de sare

Mod de preparare:
 Se inmoaie untul la foc mic, apoi se pune peste faina impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si putina coaja de lamaie. Se framanta un aluat elastic, adunand mereu aluatul spre mijloc.
 Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie subtire ce se pune intr-o forma unsa cu o lingura de unt. Intr-un vas adanc se face o crema din trei galbenusuri, 100 ml de smantana, gemul de portocale si portocalele desfacute felii. Amestecul se parfumeaza cu  lingura de rom. Se toarna in forma peste foaia din aluatul ramas si se coace la cuptor timp de 45 de minute. Dupa ce budinca s-a rumenit usor, se scoate si se pudreaza cu zahar farin. Se taie felii dupa ce s-a racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu