sâmbătă, 10 aprilie 2010

Budinca picanta

Ingrediente:
1 kg cartofi fierti in coaja
2 linguri de unt
200 g telemea
250 ml de smantana
3 oua fierte tari
5-6 catei de usturoi
verdeata tocata fin
sare

Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se taie felii groase ssi se aseaza intr-o forma unsa cu unt. Se stropesc cu ulei cat sunt calzi si se asorteaza cu usturoi taiat felii subtiri, branza telemea si feliute de ou fiert tare. Se termina cu felii de cartofi, se acopera cu o cana de smantana sarata si piperata dupa gust. Verdeata tocata se pune in strat subtire, alaturi de usturoi si oua. Forma se introduce in cuptorul incalzit si se tine 45 minute, dupa care se scoate si se lasa budinca sa se raceasca.
Se serveste taiata felii groase, cu salate de sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu