sâmbătă, 10 aprilie 2010

Budinca de taitei dietetica

Ingrediente:
300 g taitei
300 g carne de vaca
2 linguri de bulion
2 oua
2 linguri de unt
1 pahar cu supa
100 g cascaval
sare

Mod de preparare
Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se spumuieste si se continua fierberea pana cand carnea se poate consuma. Se scurge, se raceste si se toaca marunt, apoi se sareaza putin si se amesteca cu doua linguri de bulion. Taiteii se pun la fiert in apa care clocoteste, se lasa la foc potrivit 30 min, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg. Intr-o forma unsa cu o lingurita de unt, se toarna jumatate din cantitate de taitei, se pune carnea si se acopera cu restul de taitei. Se bat ouale spuma, se amesteca cu un pahar de supa, se sareaza si se toarna peste budinca. Restul de unt se pune deasupra, apoi se introduce forma in cuptorul cald si se coace o ora, la foc potrivit. Budinca se serveste calda, cu legume sote sau cu salate de sezon, acoperita cu un strat de cascaval ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu