duminică, 18 aprilie 2010

Budinca de gris

Ingrediente:
1 l lapte proaspat
5 linguri de gris
4 oua
1/2 lamaie
3 linguri de zahar
1 lingura de unt
zahar vanilat

Mod de preparare:
 Se pune laptele la fiert, si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe timp de 20 de minute, dupa care se ia vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca ouale puse pe rand, trei linguri de zahar, un praf de sare si un plic de zahar vanilat. Se adauga coaja de la o jumatate de lamaie si o lingura de zeama de lamaie. Amestecul se rastoarna intr-o forma unsa cu o lingura de unt si se introduce budinca in cuptorul bine incins. Se coace timp de jumatate de ora, la foc potrivit, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca usor.
 Se poate orna cu sirop de fructe sau cu fructe din dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu