duminică, 11 aprilie 2010

Budinca de clatite

Ingrediente:
10 linguri de faina
o cana de lapte
un ou
250 g branza de vaci
2 linguri de zahar
2 oua
2 linguri smantana
1/2 lamaie
1 lingura de rom

Mod de preparare:
Se sparge oul intr-o farfurie adanca si se adauga faina in ploaie, amestecand in continuu. Se subtiaza amestecul cu lapte si se obtine un aluat din care se fac 10 clatite. Umplutura se pregateste astfel : se freaca 250 g branza de vaci cu zaharul tos, ouale batute bine, coaja si zeama de lamaie si smantana. Se unge o cratita inalta cu unt, se pune o clatita pe fundul cratitei, se acopera cu un strat subtire de compozitie din branza de vaci, se pune alta clatita si se continua operatia pana cand se termina toate clatitele. Se introduce forma in cuptorul bine incalzit si se coace budinca 30 min, la un foc potrivit. Se scoate si se taie felii in raza, atunci cand budinca s-a racit usor. Se serveste calda stropita cu rom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu