vineri, 2 aprilie 2010

Budinca de franzela cu ficat

Ingrediente:
1/2 franzela
1/2 supa de carne
200 g ficat de pasare
2 oua
2 linguri de unt
verdeata tocata
piper macinat
sare

Mod de preparare:
 Se taie franzela felii si se pun sa se inmoaie in supa de pasare. Se sfarama bine franzela dupa ce s-a scurs, se pune intr-o farfurie adanca si se amesteca cu ficatul de pasare, fiert si dat prin masina de
tocat. La amestec se adauga cele doua galbenusuri, verdeata tocata si jumatate din cantitatea de unt. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga albusurile batute spuma si se rastoarna compozitia intr-o forma unsa cu o lingura de unt. Se introduce forma in cuptorul incins, se coace trei sferturi de ora la foc potrivit si se scoate dupa ce s-a rurnenit usor.
Budinca se serveste calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu