Ingrediente:
100 g icre de peste
1 lingura de gris fiert
1 ceasca de ulei
1/2 lamaie
1 franzela
Mod de preparare:
Se desfac icrele si se lasa sa stea la desarat daca sunt sarate, sau se lasa sa stea putin cu sare daca sunt proaspete. Se fierbe grisul in apa 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se pune grisul fiert si scurs bine peste icre, se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn. Se freaca apoi uleiul pus cate putin, miscand lingura intr-un singur sens, pana cand se termina uleiul. Se acreste cu zeama de la jumatate de la lamaie si se condimenteaza cu zeama de la ceapa data pe razatoare si stoarsa in mana. Icrele se mai freaca putin, dupa care se aseaza pe o farfurie, se orneaza zi cu felii de franzela proaspata. Se pot tartine, care se orneaza cu felii de masline. Se pastreaza pana a doua zi acoperite, deoarece icrele in contact cu aerul isi schimba gustul si culoarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu