Ingrediente:
4 oua
1 kg de spanac
150 ml de smantana
1 lingura cu telemea rasa
sare
Mod de preparare:
Se curata spanacul frunza cu frunza, se spala in mai multe ape, si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierbe 10 minute, dupa care se scoate, se scurge si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita cu smantana si branza rasa, se infierbanta pe foc, apoi se ia cratita deoparte si se sparg ouale pe rand. Galbenusurile se amesteca cu spanacul, iar albusurile se bat spuma tare. Se sareaza dupa gust, se adauga albusurile si se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus. Se unge o forma cu unt, dupa care se rastoarna compozitia si se introduce forma in cuptorul cald, pentru o ora, la foc potrivit.
Se scoate, se taie sufleul cat este cald si se serveste ca un fel de mancare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu