miercuri, 10 martie 2010

Sos gascon

Ingrediente:
2 linguri de unt
1 lingura de ulei
usturoi
1 lingura de patrunjel verde tocat fin
100 g de ciuperci
1 pahar de vin alb
1 lingurita de amidon
cateva sardine fara oase
2 galbenusuri
sare

Mod de preparare:
Se pune untul intr-un vas smaltuit si acesta se pune pe foc mic. Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, apoi se pun cu untul, pe foc, sa scada bine. Cand s-au inmuiat, se adauga vinul, sare si usturoi, dupa gust, tocat marunt. Se mai scad ciupercile pe foc mic un sfert de ora.
Separat se face o maioneza din doua galbenusuri crude, o lingura de ulei si o lingurita de amidon. Cand sosul de ciuperci s-a racit, se amesteca cu maioneza, se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn.
Se serveste caldut, langa peste prajit sau peste rasol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu