vineri, 5 martie 2010

Salata din icre de crap

Ingrediente:
50 g icre de crap
1 ceasca mare de ulei
1/2 lamaie
1/2 ceapa
1 lingura de gris
masline

Mod de preparare:
Icrele se pun la desarat sau se lasa cateva zile cu sare, in cazul in care sunt nesarate. Grisul se pune la fiert in apa in care clocoteste si se fierbe 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Se pun icrele intr-un castron adanc, se amesteca cu grisul bine scurs si se adauga ulei treptat, amestecand energetic cu o lingura de lemn. Cand uleiul s-a incorporat bine, se toaca ceapa marunt, se freaca cu sare, se spala cu apa rece si se stoarce bine, dupa care se pune peste icre. Se adauga si zeama de la jumatate de lamaie, se mai freaca cateva minute si se aseaza icrele pe un platou. Se orneaza cu jumatati de masline sau cu felii subtiri de lamaie si se servesc in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu