vineri, 19 martie 2010

Oua umplute cu maioneza

Ingrediente:
6 oua fierte tari
6 masline
1 salata verde
1 galbenus crud
1 ceasca de ulei
1 lingurita de mustar
verdeata tocata
piper macinat
sare


Mod de preparare:
 Se fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se sfarama cu o furculita si se amesteca cu maioneza facuta din galbenusul crud, mustarul si uleiul adaugat treptat. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se umple jumatatile de albus. Dupa gust, verdeata se poate pune in amestec deasupra oualelor. Cand sunt gata, jumatatile de ou se acopera cu maioneza, se orneaza cu jumatati de masline sau cu alte legume, si se aseaza pe un platou garnist cu frunze verzi de salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu