Ingrediente:
4 oua
250 g ciuperci
1 ceapa mica
2 linguri de unt
1 lingurita de faina
200 ml de supa
200 ml de smantana
1/2 lamaie
verdeata tocata
sare
Mod de preparare:
Se pregatesc mai intai ciupercile astfel: se curata de partea care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun sa se caleasca cu o ceapa tocata si cu doua linguri de unt. Se fierb intr-un vas acoperit un sfert de ora, dupa care se adauga o cana de supa de zarzavat si o cana de smantana, se sareaza si se adauga faina desfacuta in putina apa rece. Se fierbe acoperit inca un sfert de ora, apoi se acreste cu o zeama de lamaie.
Cand mancarea este gata, se rastoarna pe un platou adanc, se inconjoara cu ochiuri facute in apa sau in ulei. Se presara cu patrunjel verde tocat fin, apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu