joi, 4 martie 2010

Gustare vegetariana

Ingrediente:
4-5 cartofi fierti in coaja
1 castravete murat
1 ceapa
4 mere
verdeata tocata
1 ceasca de ulei
sare
piper macinat sau usturoi
1 sfecla rosie taiata

Mod de preparare:
Se taie ceapa felii subtirie si se pune intr-o cratita cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se taie felii subtiri sfecla si merele, care se curata in prealabil de seminte si de coaja, si castravetele murat. Toate se pun peste ceapa calita, se rumenesc impreuna un sfert de ora, dupa care se adauga cartofii curatati de caoaja si taiati cubulete. Se acopera vasul in care se pregateste mancarea si se lasa la foc mic, dupa ce s-a adaugat o ceasca mica de apa. Cand mancarea a scazut bine, se ia cratita de pe foc. Gustarea se serveste fierbinte, alaturi de legume de sezon sau muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu