joi, 4 martie 2010

Canelone

Ingrediente:
1/2 lapte dulce
1 cana de faina

1 ou - pentru clatite
100 g de friptura rece
100 g de salam
100 g de ciuperci
1 ceapa tocata
1 lingura de bulion de rosii
1 ceasca de ulei
1 cana sos de rosii indulcit
100 g de costita afumata
sare

Mod de preparare:
Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina, apoi se coc clatitele, se aseaza pe o farfurie si se pregateste umplutura.
Se toaca friptura, se taie fasii subtiri costita afumata, salamul se toaca marunt, se amesteca cu ciupercile trase in putin ulei pe foc mic, impreuna cu ceapa tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se amesteca cu o lingurita de bulion de rosii. Se umple clatitele, se ruleaza si se pun in forma de sticla incasabila. Se acopera cu un sos de rosii indulcit dupa gust si cu uleiul ramas de la calirea ciupercilor. Forma se introduce in cuptorul cald si se lasa jumatate de ora, pana cand scade bine sosul de rosii. Clatitele se servesc din forma, fierbinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu