joi, 1 aprilie 2010

Budinca de ficat

Ingrediente:
250 g ficat (porc sau pasare)
250 g carne tocata
300 ml smantana
3 oua
1/2 franzela
verdeata tocata
piper macinat
sare

Mod de preparare:
 Se curata ficatul de pielite, se da prin masina de tocat si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga o lingura de ulei, apoi franzela faramitata bine, se omogenizeaza amestecul, se adauga galbenusuruile pe rand, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se pune verdeata tocata fin si se subtiaza amestecul cu smantana. Cand totul este gata, se bat albusurile spuma, se toarna deasupra, se mai amesteca o data, apoi intreaga compozitie se toarna intr-o forma unsa cu unt. Se introduce forma in cuptorul bine incins, si se coace la foc potrivit timp de 45 de minute.

Budinca de ceapa

Ingrediente:
1/2 kg ceapa
400 ml smantana
100 g margarina
100 g unt
4 oua
3 linguri de apa rece
1 lingura otet (pt coca)
verdeata tocata
piper macinat
faina
sare

Mod de preparare:
 Se freaca margarina spuma si se amesteca cu apa si otet. Se cerne faina, se adauga in ploaie si se framanta un aluat elastic din care se intinde foaie subtire pe peretii unei forme de sticla incasabila sau de inox.
 Separat se pregateste compozitia. Se taie ceapa pestisori, se caleste in unt, pana cand a devenit sticloasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu galbenusurile puse pe rand, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Albusurile se bat spuma, se pun peste ceapa, se adauga verdeata tocata si smantana. Se omogenizeaza totul, se rastoarna in forma tapetata cu aluat si se intorc marginile peste umplutura. Se introduce forma in cuptorul bine incalzit si se coace timp de 45 minute la foc potrivit.
 Dupa ce s-a rumenit putin, se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie felii groase.