Ingrediente:
250 g carne tocata
250 g costita afumata
150 ml vin alb
2 oua
2 cepe
cativa ficatei de pasare
piper macinat
sare
Mod de preparare:
Se alege carne slaba, se da prin masina de tocat, se amesteca cu costita afumata taiata fasii subtiri, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun doua cepe tocate fin si doua oua crude. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn, se rastoarna amestecul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu felii subtiri de ficat de pasare. Se acopera budinca cu o cescuta de vin alb si se introduce in cuptorul incins. Se coace timp de o ora la foc potrivit, se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii groase.
joi, 25 martie 2010
Budinca de cartofi
Ingrediente:
500 g piure de cartofi
100 g cascaval
300 ml smantana
4 linguri de faina
2 oua
1 lingurita de chimen pisat
1 lingura de unt
sare
Mod de preparare:
Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se framanta un aluat moale care se intinde pe un prosop si se acopera cu legume fierte bine, scurse, racite si calite in unt. Legumele se amesteca cu parmezan ras sau cascaval dupa ce au fost calite in unt. Se face prosopul sul, apucand de cele doua capete, se aseaza sulul intr-o cratita pusa in alta cratita cu apa calda si se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se scoate din cratita, se pune o farfurie si se scoate prosopul. Budinca se taie felii si se serveste calda, cu smantana.
500 g piure de cartofi
100 g cascaval
300 ml smantana
4 linguri de faina
2 oua
1 lingurita de chimen pisat
1 lingura de unt
sare
Mod de preparare:
Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se framanta un aluat moale care se intinde pe un prosop si se acopera cu legume fierte bine, scurse, racite si calite in unt. Legumele se amesteca cu parmezan ras sau cascaval dupa ce au fost calite in unt. Se face prosopul sul, apucand de cele doua capete, se aseaza sulul intr-o cratita pusa in alta cratita cu apa calda si se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se scoate din cratita, se pune o farfurie si se scoate prosopul. Budinca se taie felii si se serveste calda, cu smantana.